Manja slova Veća slova RSS

>

Potpisan ugovor o izgradnji objekta Osnovne škole “Dušan Korać” i škole za osnovno muzičko obrazovanje u Bijelom Polju

Potpisan ugovor o izgradnji objekta Osnovne škole “Dušan Korać” i škole za osnovno muzičko obrazovanje u Bijelom Polju
Datum objave: 13.03.2019 12:03 | Autor: Uprava javnih radova

Ispis Štampaj stranicu


UJR UJR

Uprava javnih radova i bjelopoljsko doo “Unipred” potpisali su danas ugovor o izgradnji objekta Osnovne škole “Dušan Korać” i škole za osnovno muzičko obrazovanje u Bijelom Polju.

Novi objekat planiran je na lokaciji postojeće Osnovne škole. Ugovorena vrijednost radova iznosi blizu 5,4 miliona eura, a predviđeni rok za završetak izgradnje je 26 mjeseci od uvođenja izvođača u posao. Ovo je još jedan u nizu projekata koje Vlada Crne Gore finansira iz kapitalnog budžeta, u cilju povećanja kvaliteta nastave i standarda života građana na sjeveru zemlje. 

Objekat je projektovan kao savremen i funkcionalan, pri čemu se vodilo računa ne samo o namjeni, već i o ambijentu u kojem će se nalaziti. 

Osnovna škola će imati suteren, prizemlje i sprat na površini od oko 8.000 kvadratnih metara, a predviđena je za boravak 1.200 učenika sa radom u dvije smjene. Sadržaće 20 učionica opšte namjene, šest kabineta za specijalne namjene, prostorije za cjelodnevni boravak, biblioteku, salu za fizičko vaspitanje sa pratećim sadržajima, administrativne i ostale prostorije.

Za muzičku školu previđene su četiri učionice za grupnu i devet učionica za individualnu nastavu, četiri vježbaonice, prostorije za nastavnike, upravu i drugo osoblje. 

Nastava u postojećem objektu Osnovne škole neće biti prekidana za vrijeme radova. Novo zdanje će se nalaziti na trenutno slobodnom dijelu parcele, dok su umjesto postojećih školskih objekata planirani sportski tereni i slobodne površine.

Kompletan postupak javnih nabavki sprovela je Uprava javnih radova, a stručni nadzor je nakon tenderske procedure povjeren firmi „NIK COM“ iz Nikšića. 

Ugovor o izgradnji objekta osnovne i muzičke škole u Bijelom Polju, kao i ostalu dokumentaciju tokom postupka javne nabavke možete pogledati OVDJE. 

UPRAVA JAVNIH RADOVA