Manja slova Veća slova RSS

>

Poziv nevladinim organizacijama da odrede predstavnika za člana Savjeta statističkog sistema

Datum objave: 07.09.2012 10:20 | Autor: Ivona Mihajlović - administrator

Ispis Štampaj stranicu


U skladu sa članom 12 Zakona o zvaničnoj statistici i sistemu zvanične statistike (“Službeni list CG”, br.18/12 od 30. marta 2012. godine), radi unapređenja statističke kulture i znanja i staranja o potrebama korisnika zvanične statistike, Ministarstvo finansija osniva Savjet statističkog sistema. 

Kako je članom 14 Zakona predviđeno članstvo jednog predstavnika nevladinog sektora u radu Savjeta statističkog sistema, u skladu sa članom 1 Uredbe o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija ,(„Sl.list Crne Gore“,br.07/12 od 30.01.2012), pozivamo nevladine organizacije da predlože jednog svog  predstavnika za člana Savjeta.

Nadležnost Savjeta, čiji se članovi biraju na period od pet godina, jeste davanje mišljenja o strateškim pitanjima zvanične statistike sa stanovišta potreba korisnika zvanične statistike. Zadaci Savjeta, a time i obaveze člana Savjeta, definisane su članom 13 Zakona o zvaničnoj statistici i sistemu zvanične statistike. 

U vezi s tim, nevladina organizacija treba da zadovolji sledeće uslove:

- da ima iskustva u realizaciji i organizaciji statističkih istraživanja u posljednjih 5 godina (dostaviti potvrdu o vrsti istraživanje i veličini uzorka);
- da ima iskustva u projektima koji su imali za cilj unapređenje sistema državne uprave (dostaviti potvrdu o vrsti i cilju projekta).
Predstavnik koga predložite treba da zadovolji sljedeće uslove: 
- završen fakultet iz oblasti ekonomije;
- da ima iskustva u realizaciji statističkih istraživanja (prednost imaju kandidati koji su imali iskustva u realizaciji statističkih istraživanja iz oblasti zvanične statistike).
Prijavu na javni poziv možete dostaviti na sljedeći e-mail: stanislava.rasovic@mif.gov.me, najkasnije do 11.09.2012. godine, do 12h.
Kontakt osoba: Rašović Stanislava 020/241405; 063/245548.