Manja slova Veća slova RSS

>

SAOPŠTENJE: Nastavak uspješne saradnje sa Velikom Britanijom

Datum objave: 13.04.2017 14:32 | Autor: Ivona Mihajlović - administrator

Ispis Štampaj stranicu


Ministar finansija, Darko Radunović, primio je danas u posjetu ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Crnoj Gori, Ian Whittinga, kako bi razgovarali o aktuelnoj ekonomskoj i finansijskoj situaciji u našoj zemlji, mjerama koje Vlada sprovodi na planu unapređenja poslovnog ambijenta, kao i aktivnostima u dijelu reforme javne uprave. 

Ambasador Whitting je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa Ministarstvom finansija i Vladom Crne Gore, prije svega kroz nedavno završeni projekat Uprave po mjeri građana i biznisa, odnosno kampanje „Bez barijera. Da posao ne stoji“, pohvalivši napore Ministarstva u dijelu politika usmjerenih ka unapređenju poslovne klime u Crnoj Gori.

Posebna pažnja tokom posjete je posvećena poreskom i carinskom sistemu Crne Gore, pri čemu je ambasador Whitting predočio moguće pravce buduće saradnje sa Ministarstvom finansija u dijelu unapređenja efikasnosti rada nadležnih institucija. 

Ministar Radunović se zahvalio ambasadoru na saradnji u brojnim zajedničkim inicijativama i projektima, prije svega, na stručnoj i finansijskoj podršci za kampanju „Bez barijera. Da posao ne stoji“. Uvažavajući Vladu Velike Britanije kao značajnog partnera, ministar je prenio otvorenost resora na čijem je čelu, da pruži punu podršku incijativama za nastavak saradnje kroz projekte koji za cilj imaju obezbeđivanje ekonomskog prosperiteta i uspostavljanje finansijske stabilnosti.

PR SLUŽBA 
MINISTARSTVA FINANSIJA