Manja slova Veća slova RSS

>

SAOPŠTENJE: Posjeta ambasadorke Velike Britanije

SAOPŠTENJE: Posjeta ambasadorke Velike Britanije
Datum objave: 05.07.2017 15:08 | Autor: ivona mihajlovic

Ispis Štampaj stranicu


Ministar finansija Darko Radunović sa saradnicima, primio je danas u posjetu novoimenovanu ambasadorku Velike Britanije u Crnoj Gori, njenu ekselenciju, g-đu Alison Kemp.

 

Sastanak je bio prilika da se ambasadorki predstavi aktuelni ekonomski okvir Crne Gore, kao i mjere koje se sprovode na snaženju makrofiskalnih pokazatelja. U tom kontekstu, ministar je ukazao na aktivnosti Vlade usmjerene ka sanaciji deficita i nivoa javnog duga, kao osnovnih slabosti sistema javnih finansija, ali i istakao potencijale za ubrzaniji rast i razvoj kroz sprovođenje strukturnih reformi i očuvanje atraktivnosti poslovnog ambijenta.

 

Sagovornici su razmijenili mišljenja i na temu investicionih projekata u prioritetnim sektorima razvoja, te govorili o značaju opredijeljenosti Crne Gore da na međunarodnom planu djeluje u skladu sa principima zemalja članica Evropske unije i NATO alijanse.

 

Ambasadorka Kemp je izrazila spremnost da se za vrijeme trajanja njenog mandata, saradnja između dvije zemlje, koju karakterišu tradicionalno dobri odnosi, dodatno osnaži i obogati novim sadržajima.

 

 

PR SLUŽBA

MINISTARSTVA FINANSIJA