Manja slova Veća slova RSS

>

SAOPŠTENJE: Snaženje partnerstva sa Slovačkom

SAOPŠTENJE: Snaženje partnerstva sa Slovačkom
Datum objave: 06.07.2017 14:59 | Autor: Ivona Mihajlović - administrator

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo finansija


Ministarstvo finansija i Vlada Crne Gore prepoznaju značaj i potrebu razmjene iskustava i znanja sa svim partnerima koji su, kao Slovačka, pokazali svojim primjerom da planiranje sistemskih politika u srednjem roku, uz njihovu pažljivu implementaciju, vode uspješnoj reformi društva, saopšteno je na sastanku ministra finansija Darka Radunovića, sa slovačkim kolegom Petrom Kažimirom, koji je održan danas u Vili ,,Gorica“.

Posjeta slovačke delegacije u kojoj je učestvovao i ambasador pomenute republike u Crnoj Gori, NJ. E. Roman Hloben, organizovana je u cilju iznalaženja modaliteta za širenje saradnje dvije zemlje, kroz intenzivnije ekonomsko povezivanje i podršku na polju reforme javnog sektora.

U tom kontekstu, govoreći o aktuelnim mjerama fiskalne politike koju Vlada sprovodi sa ciljem snaženja stabilnosti i održivosti javnih finansija, ministar Radunović je ukazao na izazove koji predstoje našoj zemlji u oblasti reformi javnih finansija, posebno iz ugla uspostavljanja efikasnijeg i tehnološki savremenijeg poreskog sistema.

Imajući u vidu da je u pomenutim oblastima, Slovačka napravila značajan iskorak, ministar Kažimir je iskazao spremnost da ekspertsko znanje svog tima prenese na kolege u Crnoj Gori, i prenio otvorenost za širenje partnerstva na sve segmente djelovanja koji mogu na obostrano zadovoljstvo.

Sagovornici su se osvrnuli i na uspješne diplomatske odnose zemalja koje predstavljaju, a koji se ogledaju u kontinuiranoj podršci nacionalnim prioritetima Crne Gore, kao i spoljnopolitičkoj orjentaciji ka evroatlanskim integracijama.

Konstatovano je i da današnji konstruktivni dijalog između delegacija ministarstava dvije zemlje, predstavlja odličnu osnovu za dalje interakcije i konkretizaciju budućih zajedničkih projekata.

PR SLUŽBA

MINISTARSTVA FINANSIJA