Manja slova Veća slova RSS

>

SAOPŠTENJE:

Datum objave: 05.10.2017 15:16 | Autor: Ivona Mihajlović - administrator

Ispis Štampaj stranicu


Povodom teksta objavljenog danas u dnevnom listu ,,Dan“ pod naslovom ,,Sistematizacija pada na Ustavnom sudu“, Ministarstvo finansija daje sljedeće saopštenje:

Netačna je i neutemeljena informacija da je Vladina Komisija za ekonomsku politiku usvojila Pravilnik o sistematizaciji radnih mjesta Ministarstva finansija i organa u sastavu, jer navedeni akt još nije poslat Komisiji na razmatranje. Da se nepoznati autor teksta ili urednik redakcije obratio ovom organu, što je u obavezi zbog profesionalnih standarda koji nameću da se radi istinitosti i objektivnosti informacija koje se objavljuju uvijek pita druga strana za stav, ne bi došli u situaciju da na ovaj način ispravljamo štetu koja nastaje dezinformisanjem javnosti i narušavanjem ugleda ove institucije.  

Takođe, podsjećamo da je Uprava za imovinu od januara 2016. godine samostalan organ, što znači da se Pravilnik o sistematizaciji radnih mjesta Ministarstva finansija ne odnosi na zaposlene u toj upravi, te je i taj segment navedenog teksta pogrešno predstavljen.

Netačna je i informacija da sindikat Poreske uprave nije upoznat sa nacrtom sistematizacije tog organa, s obzirom na to da je predsjednik sindikata PU prisustvovao kolegijumima organizovanim na tu temu.

Shodno Granskom kolektivnom ugovoru za oblast uprave i pravosuđa, Ministarstvo finansija će po finalizovanju nacrta sistematizacije za ovaj, i organe u sastavu ministarstva, i dobijanju mišljenja Uprave za kadrove, sa aktom upoznati i Sindikat uprave i pravosuđa, nakon čega će materijal biti proslijeđen Vladi na dalje razmatranje i odlučivanje.

Apelujemo na medije kao značajne poslenike javne riječi, sa kojima dijelimo odgovornost istinitog i pravovremenog informisanja javnosti, da prije objavljivanja informacija provjere podatke koje navode kao činjenice, a za koje se lako utvrđuje da suštinski ne odgovaraju istini.PR SLUŽBA 
MINISTARSTVA FINANSIJA