Manja slova Veća slova RSS

>

Koordinatorka radnog Tima za izradu PER-a Vujošević: U fokusu ekonomskih reformi za CG 2018/20. održiv i inkluzivan ekonomski rast

Koordinatorka radnog Tima za izradu PER-a Vujošević: U fokusu ekonomskih reformi za CG 2018/20. održiv i inkluzivan ekonomski rast
Datum objave: 25.01.2018 15:03 | Autor: SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Ispis Štampaj stranicu


Vlada Crne Gore je na 59. sjednici usvojila Program ekonomskih reformi za Crnu Goru za period 2018- 2020. god.

Koordinatorka radnog Tima za izradu Programa ekonomskih reformi Nina Vujošević nakon sjednice Vlade upoznala je javnost sa glavnim odrednicama dokumanta, istakavši da je Program ekonomskih reformi najvažniji dokument Crne Gore u ekonomskom dijalogu sa Evropskom komisijom i zemljama članicama EU, koji za cilj ima održiv i inkluzivan ekonomski rast i poboljšanje kvaliteta života svih građana Crne Gore.

„Vlada je na današnjoj sjednici usvojila Program ekonomskih reformi za Crnu Goru za period 2018- 2020. godina, kao najvažniji dokument Crne Gore u ekonomskom dijalogu sa Evropskom komisijom i zemljama članicama EU“- rekla je Vujošević.

Ona je naglasila da Program ekonomskih reformi sadrži makroekonomski okvir za srednjeročni period, kao i fiskalni okvir koji uključuje prateće mjere fiskalne politike i agendu strukturnih reformi sa strukturnim reformama u devet oblasti koje uključuju dvadeset prioritetnih reformskih mjera, shodno metodologiji Evropske komisije za izradu ovog dokumenta.

Vujošević je saopštila da je strateški razvojni cilj definisan PER-om održiv i inkluzivan ekonomski rast koji će doprinijeti smanjenju razvojnog jaza između Crne Gore i Evropske unije.

„Ono što je cilj ovog programa jeste nadogradnja ili nastavak onog što smo definisali kao cilj u strateškim razvojnim dokumentima i u Programu ekonomskih reformi u prethodnoj godini, a to je održiv i inkluzivan ekonomski rast koji će doprinijeti smanjenju razvojnog jaza između Crne Gore i Evropske unije, odnosno koji će doprinijeti bržem rastu bruto domaćeg proizvoda po glavi stanovnika, koji je najvažniji pokazatelj životnog standarda, u prosjeku koji postoji u EU“- rekla je koordinatorka radnog Tima za izradu Programa ekonomskih reformi Nina Vujošević.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE