Manja slova Veća slova RSS

>

GD Direktorata za ekonomsku politiku i razvoj Vuković: Pozitivni izgledi ekonomskog rasta evidentni su na globalnom i regionalnom nivou

GD Direktorata za ekonomsku politiku i razvoj Vuković: Pozitivni izgledi ekonomskog rasta evidentni su na globalnom i regionalnom nivou
Datum objave: 28.06.2018 15:15 | Autor: SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Ispis Štampaj stranicu Download Download


Služba za odnose s javnošcu

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila Predlog proljećne analize makroekonomskih kretanja i strukturnih reformi.

„Ono što je važno istaći jeste da pozitivni izgledi ekonomskog rasta evidentni su kako na globalnom tako i na regionalnom nivou. Dakle, u izvještajima SB, MMF-a i Evropske komisije dinamičnijem rastu regionalnom doprinijele su manje ekonomije među kojima je i Crna Gora. Ono što je važno istaći a javnosti je već jako dobro poznato, jeste da je Crna Gora u 2017. godini zabilježila rast iznad svih očekivanja i da je rast tokom 2017. godine bio na nivou od 4,3 %“- rekla je generalna direktorica Direktorata za ekonomsku politiku Iva Vuković u izjavi za javnost nakon sjednice.

Vuković je saopštila da se predviđanja za naredni period odnose na ubrzanje prosječnog regionalnog rasta sa 2,4 % u 2017. godini na 3,2 % u 2018. godini, dok je projekcija za 2019. godinu da će taj rast biti na nivou od 3,5 % što je projekcija u posljednjem izvještaju Svjetske banke.

„Što se tiče makroekonomskih kretanja u 2017. godini kretanja su podstaknuta investicijama i domaćom tražnjom, što je rezultiralo najvećom stopom rasta od perioda globalne ekonomske krize 2009. godine“- istakla je generalna direktorica Direktorata za ekonomsku politiku.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE