Manja slova Veća slova RSS

>

Obilježen početak projekta “Informisanje javnosti o procesu pristupanja i finansijskoj podršci Evropske unije Crnoj Gori III”

Obilježen početak projekta “Informisanje javnosti o procesu pristupanja i finansijskoj podršci Evropske unije Crnoj Gori III”
Datum objave: 11.03.2020 14:48 | Autor: Ministarstvo finansija

Ispis Štampaj stranicu


11. marta 2020. godine, u prostorijama Ministarstva finansija, Direktorata za finansiranje i ugovaranje sredstava EU pomoći, održan je početni sastanak za projekat “Informisanje javnosti o procesu pristupanja i finansijskoj podršci Evropske unije Crnoj Gori III”. Projekat je finansiran iz Godišnjeg akcionog programa IPA-e za 2017. godinu za Crnu Goru (CAP 2017) u okviru instrumenta pretpristupne podrške (IPA II) i trajaće 24 mjeseca, odnosno do februara 2022. godine. 

Sveobuhvatni cilj projekta je unapređivanje znanja i razumijevanja procesa evropskih integracija među građanima i obezbjeđivanje njihove podrške procesu pridruživanja Crne Gore. 

Aktivnosti projekta će se odnositi na redizajn i vođenje eu.me web portala i društvenih mreža, kontinuiranu podršku u održavanju i vođenju eu.me web portala, pripremu informacija za potrebe elektronskih časopisa i biltena, organizaciju događaja za potrebe projekta, dizajn i pripremu promotivnog materijala. Pored navedenog planirano je i sprovođenje istraživanja javnog mnjenja, organizacija radionica za relevantne službenike državnih institucija i informativnih događaja za studente, organizacija tematskih kampanja, studijskih posjeta, kao i mnoge druge aktivnosti na umrežavanju i promovisanju projektnih aktivnosti.

Ključna korisnička institucija je Generalni sekretarijat Vlade Crne Gore – Sektor za informisanje javnosti o Evropskoj uniji i procesu pristupanja Evropskoj uniji.

Ugovor za realizaciju projekta potpisan je sa kompanijom PR&MEDIA Consultancy – PRIME Consultancy DOO Podgorica. Ukupna vrijednost ugovora je 290.000,00 EUR koji se u potpunosti finansira iz sredstava Evropske unije. Projekat će biti implementiran putem indirektnog upravljanja sredstvima EU u Crnoj Gori, gdje je Direktorat za finansiranje i ugovaranje sredstava EU pomoći Ministarstva finansija ugovorno tijelo.

Početnom sastanku je, pored predstavnika ugovarača, prisustvovala i predstavnica Generalnog sekretarijata Vlade Crne Gore kao ključne korisničke institucije, te predstavnici Delegacije EU u Crnoj Gori i Kancelarije za evropske integracije. Menadžment projekta i vođa projektnog tima su imali priliku da predstave metodologiju sprovođenja planiranih aktivnosti, a razmatran je i plan rada i razmijenjene su ideje o razvoju projektnih aktivnosti u narednom periodu.